7 Ekim 2017 Cumartesi

Aynılık ve Başkalık Örüntüsü EVRİM

Antalya Dayanışma Akademisi’nin (AnDA) , 2017-2018 Dönemi Açılış Dersi “Aynılık ve Başkalık
Örüntüsü EVRİM” oldu.

Eğitim Sen ve SES Antalya Şubeler ile birlikte organize edilen ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki Nobel Türküevi ’nde başlayan etkinliğin konuşmacısı Biyolog Dr.Nermin Biter oldu. Nermin Biter, ‘in KHK’nin verdiği yetkiyle Ege Üniversitesi Rektörlüğü’nün işine son verilmişti. Daha sonra tekrar yayınlanan bir KHK ile Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünden ihraç edildi.


İlk dersin sunumunu 667 nolu KHK ile Üniversitedeki görevinden atılan, Akdeniz Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Bülent Şık yaptı. Bülent Şık ‘’ Bu gün ilk dersimizin konusunun Evrim olarak seçilmesinin gerekçelerinden birisi son dönemde müfredattan çıkarılan Evrim kuramının medyada bir Evrim karşıtlığı’na dönüşen haber ve yazılarla sürdürülmesinin etkili olduğu için seçtik’’ dedi.


Biyolog Dr. Nermin Biter Evrim kuramını ‘’ ayrılık ve başkalık örüntüsü ‘’ başlığı ile başlayarak anlattı. Sunum ilerleyen süre içerisinde soru ve cevaplarla devam etti. Biter ‘’ Aslında statükoyu elinde bulunduran güçlü iktidarlar evrim teorisindeki değişim ve gelişimi arkasına alıp ilerlemesi gerekiyorken, bizde hala 500 yıl geriden geliyor. Bizde bu güçlü teoriyi geri çevirmeye çalışıyorlar. Ülkemizde yeniden dünya düzdür diyen insanların bu olayı tartıştığını görüyoruz’’ dedi.

banner
Önceki
Sonraki

0 yorum: