25 Şubat 2017 Cumartesi

Dayanışacağız ve Kazanacağız

Üniversitelerde Kanun Hükmünde Kararnamelerle yaşanan ihraçlara karşı bir çok ilde olduğu gibi
Antalya’da da kurulan Antalya Dayanışma Akademisi (ANDA) tarafından düzenlenen ve Prof.Dr.İzzettin Önder’in konuşmacı olduğu “Akademi ile Hesaplaşma” başlıklı konferansa ilgi büyük oldu.

Muratpaşa Belediyesi Değirmenönü Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konferans, KHK ile Akdeniz Üniversitesindeki görevlerinden uzaklaştırılan akademisyenlerin mücadelesinin yer aldığı sunuyla başladı.
 
“Dayanışacağız ve kazanacağız”
 
Konferansın moderatörlüğünü yapan ve KHK ile görevinden uzaklaştırılan akademisyen Prof.Dr.Nursel Şahin, “KHK’ler ile tanıdığımız, bildiğimiz, insanca bir yasam isteklerine ve umutlarına tanık olduğumuz pek çok kişi işinden edildi. Biz hem darbe yemiş oluyoruz, hem de geleceği bir yıkıma uğratmış oluyoruz. Biz kararlılığımızdan ve birlikteliğimizden güç alacağız. Üniversite sadece binalardan ibaret değildir. Sokaklarda bizim, toplandığımız diğer mekanlarda” dedi.
 
İhraç edilen akademisyenlerin avukatı ve ÇHD Genel Başkan Yardımcısı Münip Ermiş “OHAL sürecinde hukuk maalesef işlemiyor. Ancak bizim hukuksal mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Biz bu saldırıyı nasıl bertaraf edeceğiz onu düşünmeliyiz. OHAL denilen sistem artık olağan bir sistem halini almıştır” şeklinde sözlerini bitirdi.
 
Prof.Dr. İzzettin Önder, “Bu büyük bir savaş ve bu savaş halkların birleşmesiyle kazanılacaktır. Biz zannediyoruz ki devlet akademiye saldırıyor. Devlet neden akademiye saldırıyor, buraya bakmamız lazım. İktidarın istediklerini yapabilmesi için teknik adam yetiştirmesi lazım. Düşünen hocaları eleyelim, teknik hocalar kalsın, sistemini uyguluyorlar. Bu sistem içerisinde kim gelirse gelsin, yeni bir şey üretmedikçe bu sistemi uygulamaya mahkumdur. Mücadeleyi üretmemiz gerekiyor. Türkiye aslında çok iyi sömürülebilecek bir ülkedir. Bu mesele sadece hukuk meselesi değildir, hukuk bir üst yapı meselesiyse bu durum bir alt yapı meselesidir. Elbette hukuku kullanacağız, fakat sadece bununla bitmeyecektir” dedi.
banner
Önceki
Sonraki

0 yorum: